Historie

Ruud Spoor kijkt sinds 1981 als bankier en directeur van een tweetal participatiemaatschappijen in de keuken van zakelijk Nederland. In 2010 heeft hij besloten om Trackwise op te richten.

Bij particuliere investeerders is er vaak behoefte aan professionele ondersteuning bij investeringen door partijen die dit terrein goed kennen. Meestal wordt deze behoefte echter niet onderkend. De particulier kijkt nu veelal naar de investeringen als een belegger maar zou dat meer moeten doen als een hands-on investeerder. Veelal zijn de investeringen tot stand gekomen vanuit het eigen netwerk (zakelijke vrienden, private bankers, M&A boutique’s) aangebracht. Investeren in niet beursgenoteerde bedrijven is echter een moeilijk vak. Met name bij durfkapitaal (venture capital) geldt dat kennis en ervaring onontbeerlijk zijn.

Vaak worden bij de investeringen professionals ingeschakeld zoals accountants, controllers van bevriende bedrijven of advocaten. Soms komt het ook voor dat er niemand wordt ingeschakeld. Als er gebruik wordt gemaakt van traditionele adviseurs is de kans groot dat deze de transactie\investering belichten vanuit hun achtergrond en dat andere aspecten die belangrijk zijn onderbelicht blijven. Het is ook belangrijk om niet aleen in kosten maar ook in opbrengsten te kunnen denken.

Trackwise biedt de all rounder aan die gewend is om naar alle aspecten van de transactie te kijken en die daarna ook voor de begeleiding zorgt.